Försäkring

 

Folksam Körklar

 

Tillsammans med Folksam erbjuder vi även Körklar - en försäkring som du kan teckna vid köp av ny eller begagnad bil. Halvförsäkring kostar endast 1000 kronor för 6 månader och helförsäkring 1.600 kronor. Båda med samma förmånliga försäkringsvillkor som Toyota Bilförsäkring. Toyota Körklar gäller under ett halvår och kan tecknas på upp till 10 år gamla bilar.

 

Folksam bilförsäkring innehåller

 

 

  • Hyrbilsförsäkring upp till 45 dagar för alla minst halvförsäkrade bilar
  • Krisförsäkring
  • Maskin- och elektronikskadeförsäkring upp till 10 år / 15.000 mil (20.000 mil på hybridsystemets komponenter)
  • Ingen grundsjälvrisk vid stöld av larmad bil
  • Ingen självrisk vid djurkollision
  • Lägre självrisk vid skadegörelse
  • Ingen bonusförlust vid skada om du har minst 15 skadefria år
  • Autogiro utan extra kostnad
  • Dygnet runt-service med Folksam Jour: 0771 - 45 00 00
  • Toyota Bilförsäkring: 0771 - 78 44 25

 

 

 

Vid skada och olycka

 

Så här går du till väga om du råkar ut för en skada eller olycka. Om räddningstjänst, ambulans eller polis behöver tillkallas ringer du 112.

 

Självrisk

Då en skada ersätts genom din bilförsäkring eller vagnskadegarantin betalar du i regel själv en del av skadekostnaden. Självrisken beror på vilket försäkringsmoment som berörs. Självriskerna för respektive försäkringsmoment framgår av dina försäkringshandlingar och på vagnskadegarantibeviset.

 

Annan bilförsäkring

Personskada, plåt/lackskada, maskin/elektronikskada, brandskada, glasruteskada och rättsskydd ska du anmäla till ditt försäkringsbolag. De avgör hur och var din Toyota ska repareras efter en försäkringsskada. Vid stöld ska du även göra en polisanmälan. Har du Toyota vagnskadegaranti och inget annat motordrivet fordon är inblandat i olyckan hjälper Toyota-verkstad dig med skadeanmälan till Folksam (0771 960 960), vilka administrerar skaderegleringen på vagnskadegarantin. Är annat motordrivet fordon inblandat och du har Toyota vagnskadegaranti, ring Folksam.

 

Plåt/lackskada på bil som är körbar

Vid ”parkerings- eller smitningsskada” med annat fordon, måste du göra en polisanmälan och kunna styrka att ett okänt motordrivet fordon orsakat skadorna, om möjligt med ett vittne. Ring även Folksam 0771 960 960, så blir du vidarekopplad till närmaste skadekontor. Bedöms skadan som en ”parkerings- eller smitningsskada” är det Trafikförsäkringsföreningen som slutgiltigt står för skadekostnaden. I annat fall kan den ersättas av vagnskadeförsäkringen om din Toyota är helförsäkrad, eller av vagnskadegarantin.

 

Har du Toyota Bilförsäkring med helförsäkring eller vagnskadegaranti, och inget annat motordrivet fordon är inblandat i olyckan, hjälper verkstaden dig med skadeanmälan.

 

Plåt/lackskada på bil som inte är körbar

Har din Toyota Eurocare Vägassistans ringer du larmcentralen på 0771 23 5000 inom Sverige eller +46 771 235 000 från utlandet. De hjälper dig också med att boka hyrbil enligt villkoren för Toyota Eurocare (max 3 dagar). Du som har en Toyota som var mellan 0-3 år 2012.12.31 ringer 020 235 000 inom Sverige och +46 13 235 000 från utlandet.

 

Om din Toyota inte har Toyota Eurocare Vägassistans ringer du 0771 960 960. Sker skadan efter kontorstid ringer du Folksam Jour på telefon 020 450 000. Skadehandläggaren hjälper dig också att boka hyrbil, max 45 dagar, enligt villkoren för Toyota Bilförsäkring.

 

Personskada, glasruteskada, maskin/elektronikskada eller rättsskydd

Ring Folksam om du har Toyota Bilförsäkring på 0771 960 960. Vid glasruteskada kontaktar du en Toyota-verkstad, så hjälper de dig att anmäla skadan och byta eller laga rutan.

 

Har du råkat ut för en maskin/elektronik- eller brandskada och bilen är körbar, hjälper Toyota-verkstaden dig med skadeanmälan. Alternativt kan du ringa Folksam.